12 Mystery Objects That Almost Broke The Internet

If you study history, you realize that things change very quickly over the course of time. What may have been common one day will quickly become unknown within just a few months or perhaps years.

This isn’t only something that is known by historians, we often find evidence of it in our lives as well. When we look at the world around us, we see things that may have been well known to our parents or grandparents but we have no idea what they are.

That is what we have for you below. These 12 pictures are of objects that were a mystery and they almost broke the Internet. Fortunately, someone was able to reveal their true identity.

1. ’’My mom found this in my dad’s drawer. Is it what I am afraid of?’’

Answer: The classic Sunbeam Mixmaster had a juicer attachment, a bowl that attached to the top of the mixer. This is the spout the juice would pour out of. The wire part held a little strainer to filter out pulp.

2. ’’What’s this insanely heavy glass with bubbles inside? The inscription says 1978.’’

Answer: Looks like a paperweight used to keep stacks of papers from blowing off of the desk if there is a breeze. They are mostly used as decorations now.

3. ’’What’s this weird glass ball, suspended by screws, in a metal frame, bronze or gold color in appearance?’’

Answer: It is a Campbell-Stokes sunshine recorder. You place a strip of card into one set of grooves in the piece that curves behind the sphere, point the opposite side of the sphere towards the equator, and the sphere will focus the sunlight to burn a track on the card. The card has hours marked, and more the card is burnt, the brighter the sunlight was.

4. ’’What’s this thick round wooden stick with a cylindrical structure on one end?’’

Answer: Possibly used with a Singing Bell. You rub the stick lightly around the edge and the bell starts vibrating. You might have seen the same effect with glasses.

5. ’’What’s this three-legged stool with a very narrow back, does it serve a specific purpose?’’

Answer: It’s a milking stool, 3-legged birthing style spinning chair. So basically, no special use.

6. ’’I found this at nan’s house, it’s a glass vase with metal grill inside.’’

Answer: It’s for arranging cut flowers (a rose bowl).

7. ’’This thing is made of leather, and about 15″ in length. Any ideas?’’

Answer: It looks like a decorative tassel from a purse.

8. ’’I found this stainless-steel object when cleaning out a lab space. Has an “H” in a diamond stamp.’’

Answer: It’s a glass tube cutter! I used it many times in chemistry lab.

9. ’’I found this in an old cabinet, made entirely of glass with narrowing holes all the way through.’’

Answer: It’s a flower frog, used to hold a flower arrangement in a vase. Made obsolete by foam and gels.

10. ’’Does anyone know what the purpose of the little hole on the back of this empty gold ring is?’’

Answer: The reason it has a hole is to prevent air pressure changes from damaging the ring.

11. ’’What is this glass object? It’s fairly heavy, has no markings, and a very narrow hole on top.’’

Answer: It’s an oil candle.

12. ’’This ring was buried in my garden. After cleaning it, I saw that it doesn’t look like an ordinary ring. Any ideas?’’

Answer: This is heartbreaking. The ring is worn as a mourning ring. It’s a Georgian/early Victorian ring whose initials belong to the lost loved one. They were typically made from gold (18k+) and enameled in black. It looks like yours was made around the 1820s-40s.

Related Posts

Donald Trump Gets More Bad News…

Trump on Thursday was charged with conspiracy to defraud the United States, conspiracy to obstruct an official proceeding, obstruction of and attempt to obstruct an official proceeding,…

When to Worry About Veins That Appear Out of Nowhere

Low Body Fat: When body fat reduces, especially in the limbs or torso, the layer of fat that usually hides veins becomes thinner, making them more visible….

BREAKING NEWS!! Sad news just confirmed the passing of…See more.

An Emirates flight from Thiruvananthapuram, India, crash-landed at Dubai International Airport on Wednesday. All 300 people on board—282 passengers and 18 crew—survived, though 10 were hospitalized. Tragically,…

UPDATE: Michael J Fox: I’m not gonna lie, it’s getting harder Prayers needed for Michel J Fox

Michael J. Fox has been candid about the escalating challenges of living with Parkinson’s disease. In a recent interview, he shared that each day is becoming more…

She Married a Millionaire… But What She Found Out Later Left Everyone Speechless

When Sofia met Robert at a charity gala, everyone assumed she was after his money. He was 72, a self-made millionaire, and she was just 27 —…

Tom Selleck Hospitalized in Critical Condition — Family Rushes to His Side

Fans around the world are sending prayers after beloved actor Tom Selleck was reportedly hospitalized in critical condition. The legendary star, known for his iconic role in Magnum P.I. and Blue Bloods, was…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *